Телефон за бърза поръчка за бързa поръчкa: 088 8774718

СТЕТРО тренажор за писане

СТЕТРО е тренажор за писане, които подобрява контрола, редуцира напрежението при писане и проблемите при нефункционалното държане на молив или химикал. С ясно визуално онагледяване на позицията на пръстите, той е добро начало за подпомагане на захвата за всяко дете, което се учи да пише.

 

 

Държачът се поставя върху стандартен химикал или молив, за да осигури стабилно захващане на основата и правилна позиция на пръстите. Този модел тренажор за писане подпомага развиването на функциионален захват при писане както с дясна, така и с лява ръка.

 

Тренажора е произведен в САЩ от термопластичен еластомер без латекс и се предлага в различни цветове - жълто, червено, розово, зелено, синьо, оранжево и черно.

 

Насоки за използване:

 • Уверете се, че стрелката на тренажора сочи към писеца на молива или химикала.
 • При писане с дясна ръка поставете първо палеца върху звездата на тренажора, следт това разположете в обособените легла на тренажора останалите два пръста (показалец и среден) участващи в писането.
 • При писане с лява ръка поставете първо показалеца върху звездата на тренажора, след това разположете в обособените улеи останалите два пръста (палец и среден) участващи в писането.


Подходящ за деца в подготвителна група и ученици в начален етап, които имат трудности с правилното държане на средствата за писане поради затруднена фина моторика, моторна диспраксия, дислексия и обучителни затруднения.

 

 

Американската история за успеха и създаването на помощника за писане СТЕТРО:

Тренажора за писане СТЕТРО е патентован и изработен в САЩ в началото на 80-те години на миналия век. Създаден е през 1983 година от Крис Руск баща на дете, което се учи да пише.

Историята започва в кухнята, където докато подпомагал петгодишния си син Трой да хване правилно молива, използвал тестото за бисквити, които правила жена му Сузи. Бащата моделирал страната форма от тесто върху основата на молива, за да подпомогне детето си. Крис си спомня „Трой държеше молива като нож за пържоли“. След като това успява да помогне на детето му, той го изработва от гума и го патентова. Започва да го произвежда през 1985 година, Тренажора СТЕТРО е кръстен на двете деца на семейство Руск - Стефани и Трой.

 

Одобрен и предпочитан от учители и специалисти, помощника за писане СТЕТРО е подпомогнал обучението за ефективен захват на милиони деца.

Цена: 5.50лв.
тренажор с молив АлтерКо
 • СТЕТРО тренажор за писане
  СТЕТРО тренажор за писане
 • СТЕТРО тренажор за писане
  СТЕТРО тренажор за писане
 • СТЕТРО тренажор за писане
  СТЕТРО тренажор за писане
новини
17.09.2012
Добре дошли в АлтерКо

АлтерКо стартира със започването на учебната година. Това е повод за подаръци, нали? повече
Всички новини