СОЛО МАКСИ тренажор за писане

СОЛО МАКСИ е тренажор за писане, които подобрява контрола, редуцира напрежението при писане и проблемите при нефункционалното държане на молив или химикал. Както подсказва името му, тренажора подпомага самостоятелното позициониране на пръстите за функционален трипръстов захват.

 

Помощникът за писане СОЛО МАКСИ е изработен от термопластичен еластомер и се предлага в различни цветове. Изработен от същия материал, като СОЛО МИНИ, моделът се различава с по-големите водачи за позициониране на палеца, което е от значение при писане с лява ръка.

 

Специалистите наричат помощника за писане СОЛО - тренажор за писане, държач или уплътнител за молив или химикал. Този модел тренажор за писане улеснява захващането на молив или химикал в правилна позиция на пръстите. Държачът се поставя върху стандартна химикалка или молив, за да осигури стабилно захващане на основата и правилна позиция на пръстите.

 

Използва се за писане с лява и дясна ръка. На държача са отбелязани буквите R и L, когато водещата ръка за писане е дясна - поставете палеца на буквата R, a показалеца под буквата L. При водеща лява ръка - поставете палеца на буквата L, а показалеца под буквата R.

 

Подходящ за ученици в начален етап, които имат трудности с правилното държане на средствата за писане поради затруднена фина моторика, моторна диспраксия, дислексия и обучителни затруднения.

Цена: 5.80лв.
тренажор с молив АлтерКо
  • СОЛО МАКСИ тренажор за писане
    СОЛО МАКСИ тренажор за писане
  • СОЛО МАКСИ тренажор за писане
    СОЛО МАКСИ тренажор за писане
  • СОЛО МАКСИ тренажор за писане
    СОЛО МАКСИ тренажор за писане
новини
17.09.2012
Добре дошли в АлтерКо

АлтерКо стартира със започването на учебната година. Това е повод за подаръци, нали? повече
Всички новини