Телефон за бърза поръчка за бързa поръчкa: 088 8774718

РИНГ-ПЕН адаптиран химикал

РИНГ-ПЕН e адаптиран химикал, разработен с мисъл за децата със специални образователни потребности. Eргономичната форма подобрява контрола, a захващането на химикала e устойчиво и удобно за деца със затруднена фина моторика. Чувствително намалява умората при писане.


Адаптирания химикал Ринг-пен  е удобно ергономично средство за писане, което не изисква здраво захващане, помага за облекчаване на мускулната болка от държане на конвенционален химикал. Ергономичната му форма има отвор за прокарване на показалеца в горната част и добре офрмена позиция за пръстите в основата. По този начин се намалява умората от държането с три пръста характерна при писане със стандартния химикал. РИНГ-ПЕН дава на ръката стабилност и упора при писане, също така не позволява приплъзване на пръстите и изпускане, което се наблюдава при деца със затруднена фина моторика.

Универсалният дизайн на РИНГ-ПЕН, го прави подходящ за писане с дясна и с лява ръка. Моделът за деца и младежи е в син цвят на химикала и пълнителеля. Произведен по патентован дизайн от Grandee Corporation, САЩ.


Всеки на всяка възраст може да се бори с артрит, синдром на карпалния тунел, тендинит и други физически и неврологични състояния, които могат да повлияят на способността им да пишат удобно или изобщо да пишат. Балансираната форма на адаптиран химикал Ринг-пен е предназначена да намали стреса и болката при писане. За разлика от конвенционалните химикалки, ще откриете, че патентованият класически модел на Ринг-пен не изисква здраво захващане. Разработен след години на комбинирани усилия на медицински специалисти и дизайнери, отвореният център на ергономично проектираната му форма позволява на един пръст (показалец или среден) да се побере през пръстена, като осигурява естествено място за почивка на пишещия пръст. Центърът на тежестта на химикала съвпада с точката на поддръжка, което позволява на ползвателя да пише стабилно с минимални усилия. Стандартните химикалки за писане трябва да бъдат здраво захванати с три пръста и да не са балансирани в ръката, което при функционални затруднения във фината моторика води до умора и затруднения при писането.

Този помощник за писане е подходящ за деца и младежи със затруднена фина моторика, моторна диспраксия, ДЦП, слаба координация, дислексия, ХА и ДВ, даун синдром, умствена изостаналост и обучителни затруднения.

 

Важно за правилна употреба: адаптирания химикал РИНГ-ПЕН функционира правилно, когато се използва под ъгъл 60 ° или по-висок. Запомнете, че химикала няма да бъде удобен ако се използва в полегат ъгъл и ориентация типични при писане с конвенционален/стандартен химикал.


Забележка: Ринг-Пен е с заменяем пълнител, който може да се поръча допълнително в син цвят на единична бройка от АлтерКо.

Цена: 21.80лв.
 • РИНГ-ПЕН адаптиран химикал
  РИНГ-ПЕН адаптиран химикал
 • РИНГ-ПЕН адаптиран химикал
  РИНГ-ПЕН адаптиран химикал
 • РИНГ-ПЕН адаптиран химикал
  РИНГ-ПЕН адаптиран химикал
 • РИНГ-ПЕН адаптиран химикал
  РИНГ-ПЕН адаптиран химикал
новини
17.09.2012
Добре дошли в АлтерКо

АлтерКо стартира със започването на учебната година. Това е повод за подаръци, нали? повече
Всички новини